Intrapreneur Scan

Meet ondernemendheid en groeikracht van medewerkers en organisaties

De Intrapreneur Scan is een wetenschappelijk gevalideerde scan die de ondernemendheid van medewerkers meet. Dr. Martijn Driessen ontwikkelde de Intrapreneur Scan in samenwerking met de Universiteit van Groningen.

Martijn Driessen over de Intrapreneur Scan:

De Intrapreneur wie of wat is dat precies?

Het is de ondernemer binnen de onderneming. De medewerker die de organisatie als uitgangspunt neemt, en dus niet zozeer de volledige zelfstandigheid zoekt of helemaal zijn eigen weg wil gaan.

Kan iedere werknemer een ondernemer worden?

Nee, dat is niet zo. Het zijn juist de zogenaamde vaandeldragers, de gamechangers. De medewerkers die kansen zien en zien waar de organisatie heen moet. Vroeger was dit het alleenrecht en het werkveld van de leiders en de bestuurders. Zij zetten de strategische en tactische plannen uit met de bijbehorende deelplannen. Op de werkvloer voerden ze het vervolgens uit. Tegenwoordig komen managers ogen en oren tekort. Als gevolg van digitalisering en globalisering gaan ontwikkelingen binnen organisaties heel snel. Je hebt daardoor meer mensen nodig die kansen zien en pakken. De intrapreneurs kun je zien als adviseurs. Een organisatie hoeft ook niet alleen maar uit intrapreneurs te bestaan. Niet iedere medewerker is er geknipt voor.

Wat is het verschil tussen een ondernemer en een intrapreneur?

Waar de intrapreneur het fijn vindt om ondernemend te zijn binnen een organisatie wordt de externe ondernemer juist gek van de regels. Hij krijgt het benauwd en gaat automatisch zijn eigen weg en begint liever voor zichzelf. De intrapreneur beweegt mee met de organisatie. De externe ondernemer is daar te eigenwijs voor.

Welke toepassingen zijn er voor Intrapreneur Scan?

De scan kan overal ingezet worden als antwoord op de vraag: ‘hoe ondernemend is iemand’? Het rapport geeft waardevolle tips om met ondernemendheid aan de slag te gaan.

Binnen HR is ondernemerschap een belangrijk onderwerp. Medewerkers moeten kansen zien en de ruimte krijgen om er mee aan de slag te gaan. Het is belangrijk om ruimte te geven aan de intrapreneurs binnen een organisatie want als de meest ondernemende medewerkers niet de ruimte en de vrijheid krijgen dan gaan ze uiteindelijk weg.
De scan helpt om binnen een afdeling te onderzoeken wie het meest ondernemend zijn. De scan vergelijkt de medewerkers met een algemeen profiel van wat ondernemendheid is, maar je kunt ook een specifiek teamprofiel opstellen en een teamanalyse doen om te zien: werkt dit team als een ondernemend team?

Werving en selectie: Met de Intrapreneur Scan haal je de kandidaten met ondernemende competenties er eenvoudig uit.

De Intrapreneur Scan als monitor

De Intrapreneur Scan kan vaker worden ingezet; als een soort monitor. Met deze unieke monitor wordt een instant 3D foto gemaakt van de groeikracht van een organisatie. Het vormt de basis voor een actieplan waarmee professionals, teams en de organisatie zichzelf zo snel mogelijk kunnen ontketenen – letterlijk en figuurlijk. Doel van het actieplan is groeikracht te ontwikkelen waarmee organisaties ‘High Performers’ worden. High performers die zich op lange termijn succesvol kunnen blijven ontwikkelen en groeien en het daarbij substantieel beter doen dan de markt.

Probeer de Intrapreneur Scan gratis uit

Of zoek direct naar: