Loopbaan APK

Bepaal en verbeter jouw positie op de arbeidsmarkt

APK. De Algemene Periodieke Keuring voor auto’s.  Voor werkend Nederland is er inmiddels de Loopbaan APK. Een slimme online scan, noem het een periodieke keuring, die de kansen op de arbeidsmarkt laat zien en concrete handvatten geeft om duurzame inzetbaarheid van werknemers te vergroten.

Duurzaam inzetbaar

Mensen wisselen vaker van baan. Vrijwillig of verplicht. Digitalisering, robotisering en verplaatsing van werkzaamheden zorgen voor het veranderen of zelfs het verdwijnen van functies. Weten waar je staat op de arbeidsmarkt helpt je om mee te kunnen bewegen met deze veranderingen en zorgt ervoor dat je duurzaam inzetbaar blijft naar de toekomst  toe. Af en toe even stilstaan bij je loopbaan en de balans opmaken.

Wat is jouw positie op de arbeidsmarkt? En hoe zorg je ervoor dat je duurzaam inzetbaar blijft?

De meeste mensen kunnen hierbij best wat hulp gebruiken. Daarom is de Loopbaan APK ontwikkeld. Deze kan ingezet worden door professionals op het gebied van loopbaan en hr.

Je eigen Loopbaan APK

De Loopbaan APK is een korte online arbeidsmarktscan om inzetbaarheid te vergroten: kandidaten krijgen duidelijkheid over hun arbeidsmarktpositie en adviezen om hun kansen te verbeteren.

De Loopbaan APK bestaat uit:

1. Vragenlijst

De kandidaat maakt een vragenlijst die gericht is op het in beeld brengen van zijn huidige werk(ervaring). Het invullen kost nog geen 5 minuten.

2. Rapport met persoonlijke adviezen

De antwoorden uit de vragenlijsten worden vertaald naar een persoonlijk rapport met o.a.:

  • persoonlijke arbeidsmarktscore nu en over 5 jaar
  • arbeidsmarktperspectief
  • kans op robotisering
  • kansrijke, alternatieve beroepen
  • tips voor het zoeken naar vacatures
  • inzicht in competenties en taken
3. Toegang tot Nederlands grootste beroependatabase met opleidingen en actuele vacatures

In gesprek met een loopbaancoach kan de kandidaat de uitkomsten van de Loopbaan APK bespreken en vertalen in een plan waarmee hij zijn kansen gaat verbeteren. De Loopbaan APK is het vertrekpunt voor een degelijke oriëntatie op de arbeidsmarkt. Het geeft inzicht in kansen, mogelijke alternatieven en tips voor de beste manieren om vacatures te zoeken en te solliciteren. En ook in de branches met de meeste vacatures, de kans op robotisering en de invloed van reis- en verhuisbereidheid.

Wie zitten er achter de Loopbaan APK?

De Loopbaan APK is onderdeel van het carrièreplatform TrjcT van LDC. LDC vervult al meer dan 25 jaar een spilfunctie tussen het individu en de Nederlandse arbeidsmarkt. Deze navigatierol nemen wij erg serieus, we ontwikkelen daarom continue nieuwe online data gedreven talentoplossingen. Wil je daar meer over weten? Bel ons via 058-233 47 47 of mail naar info@ldc.nl

Vanuit een samenwerking tussen Focus Nederland, LDC en Intelligence Group | Arbeidsmarktkansen.nl wordt ook De Nationale loopbaan APK gepositioneerd.

Loopbaan APK gratis uitproberen?

Ontdekken wat de Loopbaan APK voor jouw kandidaten of medewerkers kan doen? Vraag direct een proefcode aan!

Proefcode aanvragen

Of zoek direct naar: