LDC Maatschappelijk Oké!

Vanuit ons programma ‘LDC Maatschappelijk Oké’ willen wij graag ons steentje bijdragen aan een betere maatschappij. We delen graag enkele steentjes…

Documentaire Niemands Nummer 1

Documentairemaker Pippi Dijkstra maakt een documentaire over hoe het is om jong beide ouders te verliezen. Hoe je tussen wal en schip kunt vallen als je 18 wordt en wat je allemaal voor je kiezen krijgt terwijl je ook nog eens in een rouwproces zit. Vanuit LDC en AD assist hebben we Pippi het laatste financiële zetje gegeven waardoor de docu er gaat komen. Veel succes Pippi met de agendering van dit nog onderbelichte thema!
Op de website  Niemands Nummer 1 lees je er meer over en kun je zien hoe je haar initiatief kunt steunen.

JobHulpMaatje

JobHulpMaatje steunt kwetsbare groepen die werkzoekend zijn en helpt ze op weg naar (vrijwilligers)werk. JobHulpMaatje werkt aanvullend op en in samenwerking met bestaande werkbegeleidings- en re-integratietrajecten door werkzoekenden, mens- en doelgericht bij te staan. LDC ondersteunt dit initiatief met advies en onze producten.

Stichting Studeren en Werken op Maat

Deze stichting helpt Young Professionals met een arbeidsbeperking succesvol aan een duurzame baan. Met veel plezier ondersteunen wij hen met onze producten.

Autisme

Voor De Berkenschutse, expertisecentrum voor speciaal onderwijs, faciliteren wij leerwerkplekken voor jongeren, vaak met autisme. De leerlingen doen bijvoorbeeld ‘echt computerwerk’ voor ons. Ook voor cliënten van het Regionaal Autisme Centrum bieden wij soms leerwerkplekken. De aan ons verbonden psycholoog Sjoerd Dingemanse van ZBTP werkt aan de ontwikkeling van een specifieke interessetest voor mensen met autisme.

360graden Mens

360graden Mens vormt een bundeling van kleinschalige sociaal maatschappelijke non-profit projecten en initiatieven. Deze non-profit stichting helpt mensen die werkloos zijn op weg met een werkervaringsplaats en coaching.

Ocean Sole

Gepassioneerd door de oceanen, duurzaamheid en zich bewust van het belang van ecosystemen, tackelt Ocean Sole vervuiling door teenslippers en andere plastics. Een groot gedeelte van de wereldbevolking – met name in ontwikkelingslanden – loopt op teenslippers van schuimrubber. Dit schoeisel is goedkoop in aanschaf, maar niet duurzaam in gebruik. In landen als Kenia komen de teenslippers in de natuur en uiteindelijk in de oceanen terecht. En draagt zo bij aan de Plastic Soep. Met alle gevolgen voor mens en dier.

Ocean Sole verzameld aangespoelde teenslippers en maakt ze schoon. Vervolgens lijmen ze de teenslippers tot grote blokken, waaruit een creatief team van ambachtslieden de mooiste beelden houwt. LDC heeft 2 giraffes geadopteerd.

De grote en kleine giraf passen goed bij LDC. Ze staan symbool voor eigenheid, je nek uit durven steken en het regelmatig lanceren van innovaties en nieuwe initiatieven om deze, gesteund door de moeder, op verantwoord en kwalitatief goede manier tot wasdom te brengen.

Wil je meer weten over onze LDC Maatschappelijk Oké initiatieven? We vertellen je er graag meer over.

Meer weten over samenwerking met LDC

Of zoek direct naar: