Webinars en Trainingen

Trainingen en Webinars

We delen graag kennis en vinden het belangrijk dat je alles uit onze instrumenten haalt. Tijdens onze trainingen leer je navigeren, interpreteren en alles wat nog meer belangrijk is. Webinars geven we ook regelmatig. Doe je mee?

Agenda webinars 2022

Voor onze webinars geldt: deelname is gratis. En attendeer gerust je collega’s of collega-vakgenoten.

Vitaal Vakmanschap

dinsdag 23 augustus 12:00 – 13:00

Om organisaties te ondersteunen bij het versterken van Vitaal Vakmanschap ontwikkelde TNO een actieprogramma dat medewerkers uitdaagt om zelf aan de slag te gaan met persoonlijke behoeften en duurzame inzetbaarheid in hun organisatie, team of afdeling. Wil jij kosteloos opgeleid worden tot erkend Facilitator Vitaal Vakmanschap? Dit is mogelijk via het STAP-budget.

In dit webinar vertellen Linda Koopmans (TNO) en Elise Burger (Building Human Talent) je alles over het programma Vitaal Vakmanschap en het bijbehorende Train-de-Trainer Programma. Uiteraard is er ruimte om vragen te stellen.

Inschrijven webinar Vitaal Vakmanschap

Leven lang ontwikkelen en keuzestress! Live podcast met Marinka Kuijpers

Dinsdag 4 oktober 12:00 – 13:00

Marinka Kuijpers

Hoezo een leven lang ontwikkelen? En wat nou loopbaankeuzes? Maurice Vermunt van LDC in gesprek met Marinka Kuijpers, bijzonder hoogleraar leeromgeving en -loopbanen.

Ben jij actief binnen het onderwijs, re-integratie of loopbaan? Tune dan in op dit gesprek tijdens jouw lunch en laat je meenemen in de theorie en praktijk van een leven lang ontwikkelen.

 

Inschrijven live podcast met Marinka Kuijpers

De waarde van generatiedenken in het coachen van Millennials

Dinsdag 1 november 12:00 – 13:00

Tegenwoordig werken vier (en soms al vijf!) generaties samen op de werkvloer. Over de jongste generatie, de zogenoemde millennials (geboren tussen 1985 – 2000), zijn nogal wat klachten. Een generalisatie over ‘de millennial’ is dan al snel onoverkomelijk. Deze generatie zou verwend en lui zijn. Iets wat bijvoorbeeld opvalt is hun ongeduld om snel promotie te maken, hun behoefte aan vrij indelen van hun werktijden en een bijdrage willen leveren aan een mooiere wereld. Waarden die niet altijd corresponderen met wat hun leidinggevende verwacht van zijn/haar medewerkers. Logisch dat we daarom zoekend zijn in hoe we met deze nieuwe generatie om kunnen gaan.

Wellicht ervaart je ook als loopbaanadviseur dat deze doelgroep op een andere manier behoefte heeft aan feedback, veelvuldig vraagt om waardering van jou en/of een (in jouw ogen) bovenmatige aandacht voor persoonlijke groei? In dit webinar krijg je vanuit het generatiedenken antwoorden hoe je dat kan meenemen in uw coachgesprekken.

Inschrijven webinar Coachen van millennials

Manou van Eerten is een ervaren loopbaancoach van 20- en 30ers en toonaangevend expert in het werven en behouden van millennials voor organisaties. Ze is oprichter van The ME Company. Ze is lid van de beroepsvereniging NOLOC, Erkend Coach en Erkend Teamcoach. Haar coachpraktijk is actief in zowel Amsterdam, Rotterdam als Haarlem. In 2020 is ze genomineerd voor Coachtalent van het Jaar bij Coachlink Academy. Haar eigen dertigersdilemma leverde haar het zelfstandig ondernemerschap op.

Webinar gemist

Heb je een webinar gemist of wil je het nog eens rustig terugkijken? Dat kan. Klik hieronder om naar het overzicht van alle webinars te gaan.

Webinar gemist

Basistraining TrjcT

Ga je starten met TrjcT of wil jij je kennis opfrissen? Kom dan naar onze eendaagse basistraining. Leer navigeren door TrjcT en maak je het Loopbaanlemniscaat eigen. Aan het eind van de dag heb je een goede basiskennis van alle instrumenten en Nederlands meest complete beroependatabase. Met certificering.

Eerstvolgende data basistraining (online):

  • Dinsdag 13 september
  • Dinsdag 8 november
  • Dinsdag 13 december

Aanmelden via info@ldc.nl

Verdiepingstraining

Regelmatig organiseren we praktijkgerichte verdiepingstrainingen over onze vragenlijsten.

Interesse? Laat het ons weten via info@ldc.nl dan houden we je op de hoogte van de data.

Incompany training

We trainen ook op locatie. Een in company training is helemaal afgestemd op de praktijk van jou en die van je collega’s. Uiteraard kun je ook voorbeelden uit je eigen praktijk inbrengen. Informeer naar de mogelijkheden via info@ldc.nl

Of zoek direct naar: