Webinar gemist

Webinar gemist

We geven regelmatig webinars. Heb je er eentje gemist? Of wil je het later nog eens terugkijken? Hieronder kijk je al onze webinars terug.

Wil je een webinar op maat voor je collega’s? Je kennis opfrissen zonder reistijd? Dat kunnen we organiseren! Laat het ons weten via info@ldc.nl

Webinar LINC3-Basis en LINC3-Hoog

12 september 2023

Zoals velen van jullie weten hebben we onlangs de LINC3-Basis geïntroduceerd. Deze test is de nieuwe en betere versie van de LINC-Basis, die overigens gewoon blijft bestaan voor de fans. Maar waarom is LINC3-Basis beter?

Onze huispsycholoog Sjoerd Dingemanse vertelt je tijdens dit webinar alle ins en out van deze LINC vragenlijsten en hoe dit in jouw voordeel kan werken. Schrijf je dus gauw in en leer deze test kennen.

Kijk hier de webinar terug

Webinar Cope2Work

6 juni 2023

Hoe ga jij om met tegenslagen? Psychologen gebruiken het Engelstalige werkwoord ‘Coping’ voor ‘Omgaan met lastige situaties’. Er zijn verschillende definities van Coping, vaak samenhangend met een specifiek onderzoek: In het kader van de Cope2Work hanteert LDC een simpele en brede definitie: het verwijst namelijk naar het hele spectrum van bewuste- en onbewuste, actieve en passieve stijlen, technieken en tactieken die mensen gebruiken in hoe zij omgaan met lastige situaties zoals stress en tegenslagen.

Onze huispsycholoog Sjoerd Dingemanse vertelt je tijdens dit webinar alles over Coping, gecombineerd met onze vragenlijst Cope2Work. Maar ook hoe je met deze vragenlijst iemands coping stijl kunt meten.

Kijk hier de webinar terug

Webinar LINC3-Basis en LINC3-Hoog

2 mei 2023

Zoals velen van jullie weten hebben we onlangs de LINC3-Basis geïntroduceerd. Deze test is de nieuwe en betere versie van de LINC-Basis, die overigens gewoon blijft bestaan voor de fans. Maar waarom is LINC3-Basis beter?

Onze huispsycholoog Sjoerd Dingemanse vertelt je tijdens dit webinar alle ins en out van deze LINC vragenlijsten en hoe dit in jouw voordeel kan werken.

Kijk hier de webinar terug

Webinar 'Waar gaat het nu echt over?' met Hilde Bolt

18 april 2023

Hilde Bolt, schrijfster van o.a. het boek ‘Get your Guts’ en ‘Waar gaat het nu echt over?’ verteld ons tijdens deze webinar over stress en burn-out. Daarnaast is ze ook de grondlegger van het Dynamisch Fasemodel.

Op eigen unieke wijze spreekt Hilde publiek aan op hun verborgen potentieel, creativiteit en (eigen-)wijsheid. Ingewikkelde materie weet ze om te zetten in eenvoudig, beeldend en menselijk herkenbaar taalgebruik.

Kijk hier de webinar terug

Webinar 'Elk vooroordeel heeft zijn nadeel' met Yoka Gosselink en Maxime Pieters

21 maart 2023

In dit webinar, gepresenteerd door Yoka en Maxime van Stichting Studeren en Werken op maat, kom je meer te weten over de werking van vooroordelen, hoe deze inclusie en het proces van bewustwording in de weg staan. Bewustwording van deze vooroordelen is een belangrijke stap voor meer inclusiviteit op de arbeidsmarkt.

Kijk hier de webinar terug

Webinar 'Laat je niet kiezen' met Danny Mullenders

7 maart 2023

Danny Mullenders schreef in 2022 het boek ‘Laat je niet kiezen’, dat vrijwel direct een bestseller werd. De kern? Mensen kunnen eigen regie nemen en hoeven geen slachtoffer van de situatie te worden. Er valt meer te beïnvloeden dan we dikwijls denken.

Met aansprekende voorbeelden uit zijn psychologenprakijk beschrijft Danny wat hij met zowel assessment deelnemers als coachees meemaakt rondom het thema zelfregie. Waarom is de ene persoon continu gestrest terwijl een ander zich autonoom en ontspannen door het werkende leven beweegt? Danny is partner bij AC&T Consulting en vertelt ons in dit webinar o.a. hoe mensen meer regie kunnen nemen.

Kijk hier de webinar terug

Mini Masterclass - De ontwikkeling van interesses tijdens de loopbaan

6 december 2022

Bart Wille en Filip De Fruyt zijn beide als professor in de psychologie werkzaam aan de Universiteit Gent. In deze mini-masterclass behandelen ze de ontwikkeling van interesses tijdens de loopbaan.

Wat kunnen wetenschap en theorie ons leren omtrent dit onderwerp?

Kijk hier de mini-masterclass terug

DIX lunchwebinar

22 november 2022

De Duurzame InzetbaarheidsindeX (DIX) is een wetenschappelijk gevalideerd instrument ontwikkeld door TNO. De DIX geeft inzicht in belangrijke kernonderdelen van duurzame inzetbaarheid zoals gezondheid en energie, kennis en vaardigheden, motivatie en betrokkenheid en werk-privé balans van medewerkers.

In dit inhoudelijke webinar geeft Linda Koopmans, Onderzoeker Duurzame Inzetbaarheid bij TNO een toelichting op de DIX.

Kijk hier het webinar terug

De waarde van generatiedenken in het coachen van Millennials door Manou van Eerten

1 november 2022

Tegenwoordig werken vier (en soms al vijf!) generaties samen op de werkvloer. Over de jongste generatie, de zogenoemde millennials (geboren tussen 1985 – 2000), zijn nogal wat klachten. Een generalisatie over ‘de millennial’ is dan al snel onoverkomelijk. Deze generatie zou verwend en lui zijn. Iets wat bijvoorbeeld opvalt is hun ongeduld om snel promotie te maken, hun behoefte aan vrij indelen van hun werktijden en een bijdrage willen leveren aan een mooiere wereld.

Van dit webinar is geen opname gemaakt.

Marinka Kuijpers

Leven lang ontwikkelen en keuzestress! Live podcast met Marinka Kuijpers

4 oktober 2022

Op 4 oktober 2022 ging Maurice Vermunt van LDC in gesprek met prof. dr. Marinka Kuijpers, bijzonder hoogleraar leeromgeving en -loopbanen. Ingegaan werd op de theorie en het belang van een Leven Lang Ontwikkelen waarbij mensen vanuit het hier en nu naar de toekomst toe verbonden blijven met hun omgeving. En waarbij ze gedurende het leven (pro)actief hun kwaliteiten ontplooien op basis van motieven en mogelijkheden, voor een duurzame bijdrage aan de samenleving, eigen werkomgeving, gezondheid en geluk.

Van dit webinar is geen opname gemaakt.

Webinar Arbeidsmarktinformatie in loopbaanbegeleiding

21 juni 2022

Drs. Ilse Schrijver neemt je mee in de toepassing van arbeidsmarktinformatie in loopbaanbegeleiding. Welke soorten informatie en kwaliteitskenmerken zijn er en waar moet je op letten?

Kijk hier het webinar terug.

Alle webinars

Mini-masterclass Aaltje Vincent

17 mei 2022

Aaltje Vincent is gecertificeerd loopbaanprofessional, trainer, spreker en bestsellerauteur. Ze is de grondlegger van de Jobmarketing-methode (2007), van Solliciteren via LinkedIn (2009) en van Candidate Experience 3.0 (2018).

In deze masterclass geeft Aaltje informatie en praktische tips over het opbouwen en onderhouden van het perfecte LinkdIn profiel. Heel waardevol voor alle loopbaanprofessionals en hun kandidaten.

Naar masterclass

Webinar Vitaal Vakmanschap

26 april 2022

Om organisaties te ondersteunen bij het versterken van duurzame inzetbaarheid ontwikkelde TNO het actieprogramma Vitaal Vakmanschap. In dit webinar vertellen Elise Burger en Linda Koopmans over het actieprogramma dat medewerkers uitdaagt om zelf aan de slag te gaan met persoonlijke behoeften en duurzame inzetbaarheid in hun organisatie, team of afdeling.

Kijk hier het webinar terug.

Webinar Mindfulness - Mindfit

24 maart 2022

Mindfulness – Mindfit door William van Hoeck van AmA-training.

Kijk hier het webinar terug.

Webinar Arbeidsmarkt Geert-Jan Waasdorp en Maurice Vermunt

10 maart 2022

Hoe staat het ervoor op de arbeidsmarkt en waar koersen we op af? En wat zijn hierin de thema’s voor de loopbaanprofessional?

Kijk hier het webinar terug.

Mini Masterclass De ontwikkeling van interesses tijdens de loopbaan

7 december 2021

Bart Wille en Filip de Fruyt, beide werkzaam aan de Universiteit Gent gaven een online college over Interesses. Wat zijn interesses en waarom zijn ze belangrijk? Waar komen ze vandaan en hoe veranderlijk zijn interesses gedurende de loopbaan?

Kijk terug.

Webinar Verslaving en Herstel

2 november 2021

Een informatief en openhartig verhaal over Verslaving en Herstel door Marian Ruisch en Iwan Tolboom van Ruischcoaching Recovery en Re-integratie.

Kijk hier het webinar terug.

Introductiewebinar DIX

14 oktober 2021

De Duurzame InzetbaarheidsindeX (DIX) is een wetenschappelijk gevalideerd instrument ontwikkeld door TNO. De DIX geeft inzicht in belangrijke kernonderdelen van duurzame inzetbaarheid zoals gezondheid en energie, kennis en vaardigheden, motivatie en betrokkenheid en werk-privé balans van medewerkers.

In dit webinar geeft Guido Welting een introductie op de DIX.

Kijk terug.

Webinar Normgroepen

Het hoe en waarom van normgroepen

5 oktober 2021

Mini-college door testpsycholoog Sjoerd Dingemanse over de betekenis van normgroepen bij vragenlijsten. Hoe werkt het ook alweer met normgroepen. Welke informatie kun je hier uithalen en hoe worden de gegevens eigenlijk verzameld.

Kijk terug

Focussen met testuitslagen

15 april 2021

Tijdens dit webinar ging sociaal psycholoog Japke Ebbinge een experiment aan: Kun je de techniek van Focussen inzetten bij het verankeren van testuitslagen? Japke nam de deelnemers mee in de basisstappen van het focussen en liet iedereen deze stappen aan de hand van een aantal oefeningen zelf ervaren.

Het webinar is niet opgenomen omdat een echte live ervaring was.
Wel kun je hier haar sheets downloaden.

Introductie LINC 3

2 maart 2021

LINC 3 is de nieuwste interessevragenlijst van LDC. LINC 3 brengt interesses via een fijnmazig systeem in kaart. Je haalt de onderliggende interessecomponenten van je kandidaat duidelijk naar boven. Ook brengt de test de learning agility en veranderingsindicator in beeld. In dit webinar geeft testpsycholoog – en auteur van LINC 3 Sjoerd Dingemanse een inkijkje in deze nieuwe test en laat hij zien wat ‘m zo uniek maakt. Kijk terug.

Arbeidsmarktscan NL Leert Door

  • 28 januari 2021: Hoe werkt de Arbeidsmarktscan? Webinar met achtergrondinfo en praktische tips. Kijk terug.
  • 12 november 2021: Webinar door Geert-Jan Waasdorp Intelligence Group. Een update van de laatste stand van zaken op de arbeidsmarkt, hoe staat het ervoor? Tijdens dit webinar deden we onderzoek naar kansvergroters op de arbeidsmarkt. Hoe kun je kansen vergroten en waarmee verklein je juist je kansen? Kijk terug.

How deep is your love: webinar over LINC 3

12 februari 2021

Voor Werf& gaf Maurice Vermunt een webinar over LINC 3. De nieuwe generatie interessevragenlijst gebaseerd op de Holland menstypologie die ook de onderliggende interessestructuur in kaart brengt. Kijk terug. De presentatie download je hier.

Haal meer uit vacatures met Jobdigger

4 maart 2021

In dit webinar laten we zien hoe je met de module Jobdigger uitgebreid kunt zoeken naar vacatures, bedrijven kunt volgen en hoe je met arbeidsmarktdata je cliënten optimaal kunt adviseren hierin. Ook zie je hoe je de sollicitatie-activiteiten van je caseload kunt volgen via de logboekfunctionaliteit. Kijk terug.

10 Trends in de Loopbaanindustrie

4 februari 2021

Wat zijn de 10 Trends in de Loopbaanindustrie? Geert-Jan Waasdorp van Intelligence Group en Maurice Vermunt van LDC weten wat er speelt in loopbaanland. Kijk terug. Download de sheets.

Introductiewebinar LINC

8 september 2020

In dit webinar neemt testpsycholoog en auteur van de LINC Sjoerd Dingemanse je in vogelvlucht mee in de theorie en praktische toepassing van deze vragenlijst.

Kijk terug

Happy Werkscan

29 mei 2020

Door Sjoerd Dingemanse, testpsycholoog en auteur Happy Werkscan. De Happy is een korte scan die antwoord geeft op de vraag: Zit jij nog lekker in je werk?

Kijk terug.

Cope2Work

30 juni 2020

Een introductie in de persoonlijkheidsvragenlijst Cope2Work door testpsycholoog en auteur Cope2Work Sjoerd Dingemanse.

Kijk terug.

Inspiratiewebinars

  • 7 juli 2020 Webinar “Rouwen om baanverlies” door psycholoog Janske van Eersel. Hoe kun je omgaan met het verliezen van je baan? Tips en voorbeelden. Kijk terug.
  • 26 november 2020 Webinar “Ongekende mogelijkheden” door bewustzijnsontwikkelaars Harri Vermunt en Karlijn Nooijen. Kijk terug.

Ondernemen in crisistijd

9 februari 2021

Veel ondernemers hebben het zwaar. Binnen de NL Leert Door ontwikkeladviezen is er daarom speciale aandacht voor ondernemers op de arbeidsmarkt. Gastspreker Hans Klein Swormink van de Kamer van Koophandel gaat in dit webinar in op verschillende aspecten van ondernemen in crisistijd. Kijk terug.

Of zoek direct naar: