Arbeidsmarktscan – NL Leert Door

* NIEUWS * 2 september 2020: vandaag werd bekend dat het maximum aantal ontwikkeldadviezen is bereikt. De regeling zit vol, er kunnen geen nieuwe ontwikkeladviezen meer worden geregistreerd. Lees meer op Ontwikkeladviesportaal.nl

NL Leert Door is een unieke en gratis mogelijkheid om te werken aan je ontwikkeling via een loopbaancoach. De regeling vind je uitgebreid in De Staatscourant. De belangrijkste criteria uit de regeling voor jou als loopbaancoach vind je -cursief- hieronder, gekoppeld aan het unieke LDC aanbod.

Probeer de Arbeidsmarktscan gratis uit

De Arbeidsmarktscan geeft een resultaat van kansrijke opties op de arbeidsmarkt (bijvoorbeeld in tekortsectoren) waar een mogelijke competentiematch is, waarbij de kansrijkheid van deze opties voor de kandidaat wordt aangegeven.
De arbeidsmarktscan van LDC kent van alle beroepen in Nederland de regionale arbeidsmarktkans en koppelt deze aan het persoonlijk profiel van de kandidaat. De kandidaat kan met variabelen als opleidingsniveau en vakgebied in de beroepenverkenner zoeken naar andere passende beroepen. Dit kan ook op basis van een persoonlijke interesse- of competentiematch.

De scan meet een breed beeld van competenties, drijfveren en leervermogen. Dit is het profiel van de deelnemer. Dit profiel wordt gematcht met het op gelijke wijze opgebouwde profiel van kansrijke arbeidsmarktopties.
De LDC Interesse- en competentietest (LINC) vormt samen met de Arbeidsmarktscan het basispakket van LDC. LINC meet de persoonlijke competenties en interesses en matcht deze op alle beroepen in Nederland. Zo ontstaat een lijst met best passende beroepen waarvan de kansrijkheid kan worden bekeken. De beroepen met de beste arbeidsmarktkansen staan altijd bovenaan in de lijst. De arbeidsmarktcijfers worden maandelijks geüpdate. LDC adviseert om eerst de LINC af te nemen. De passende beroepen uit de LINC zijn interessante input voor het onderzoeken van alternatieve functies in de Arbeidsmarktscan.

Een drijver van leervermogen is ‘self-awareness’, met name zelfinzicht op mogelijk ontbrekende skills om beter te kunnen schakelen op de arbeidsmarkt is belangrijk. Indien gewenst kan als aanvulling op het basispakket overwogen worden om het Competentiespel (wat zijn iemands ontwikkelbare en kerncompetenties) in te zetten. Of, voor het nog gerichter meten van iemands drijfveren, de CarrièreWaarden. Zie ook het laatste item: ‘Kosten en extra mogelijkheden’.

De scan is digitaal en heeft een digitale terugkoppeling die gebruiksvriendelijk is voor loopbaanadviseur en deelnemer.
De scan wordt digitaal aangeboden achter een beveiligde en persoonsgebonden online omgeving. De uitslag is digitaal beschikbaar en kan ook gedownload worden als PDF rapportage. Zorgvuldige informatiebeveiliging is belangrijk. Daarom beschikt LDC over een ISO27001 en NEN7510 certificering.

De scan is wetenschappelijk gevalideerd en wordt reeds minimaal drie jaar in de praktijk toegepast. 
De arbeidsmarktscan van LDC is vanuit de samenwerking met Intelligence Group meer dan 3 jaar succesvol in gebruik. De data zijn gevalideerd door Anderson MacGyver, de SEOR van de Erasmus Universiteit Rotterdam en door RiskQuest/Probability. Ook LINC is gevalideerd, al meer dan 10 jaar in gebruik en werkt kortgezegd op basis van de -veel gebruikte en internationaal gevalideerde- Hollandmethode die een koppeling mogelijk maakt tussen individu en beroep.
Ook van de overige tests zijn testhandleidingen en validatiedocumenten beschikbaar.

Kosten en extra mogelijkheden
Het basispakket van Arbeidsmarktscan en LINC valt ruim binnen het budget van de regeling. Daarom is er nog financieel ruimte om extra online tools aan te bieden, aansluitend bij de specifieke loopbaan- en ontwikkelingsvraag van de kandidaat. Hiertoe staan al onze modules klaar.

Probeer de Arbeidsmarktscan gratis uit

Webinars

Op donderdag 13 augustus gaf Geert-Jan Waasdorp, oprichter van Intelligence Group, een webinar met korte update van de laatste arbeidsmarktontwikkelingen.
Kijk hier het webinar terug.

Kijk voor onze andere webinars onder Trainingen.

Of zoek direct naar: