Vitec Software Group AB breidt verder uit in Nederland met overname van LDC

25 januari – Vitec Software Group AB, een Zweeds bedrijf genoteerd aan Nasdaq Stockholm, heeft haar positie in de Vertical Market Software-sector verder versterkt door de volledige overname van het Nederlandse softwarebedrijf LDC I-Talent Solutions B.V. Deze overname markeert de vijfde expansiestap van Vitec in Nederland.

LDC, een toonaangevend softwarebedrijf in Nederland, ontwikkelt en levert software voor professionele gebruikers op het gebied van carrière- en loopbaanmanagement, re-integratie en verzuim. Met online platforms als TrjcT en AD Assist ondersteunt LDC arbeidsmobiliteit in Nederland. De platforms kenmerken zich door een breed scala aan online gevalideerde vragenlijsten, gecombineerd met actuele arbeidsmarktdata, zoals beroepen, vacatures, opleidingen en cursussen.

Olle Backman, CEO van Vitec Software Group, benadrukt het belang van deze overname: “LDC ontwikkelt software die essentieel is voor arbeidsmobiliteit en professionele ontwikkeling en vervult daarmee een belangrijke maatschappelijke rol in Nederland. De geavanceerde online tools en assessments zijn een waardevolle ondersteuning voor professionals in de begeleiding van medewerkers, kandidaten en studenten bij re-integratie-, carrière- en studiekeuzes.” En hij vervolgt: “LDC is een winstgevend en goed geleid bedrijf dat uitstekend past binnen ons businessmodel en onze bedrijfscultuur.”

LDC is oorspronkelijk in 1990 opgericht op initiatief van de Nederlandse overheid maar inmiddels al decennialang in private handen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Leeuwarden.

Maurice Vermunt, CEO van LDC, licht toe: “We waren op zoek naar een partij die onze visie deelt en keuzes maakt vanuit een lange termijn perspectief, met de focus op verdere ontwikkeling van ons bedrijf. Ik ben heel blij met Vitec. De juiste keuze om LDC verder te ontwikkelen in het belang van onze klanten, medewerkers en andere belanghebbenden, nu en in de toekomst”.

Met deze strategische overname bevestigt Vitec de ambitie om haar invloed in de Europese softwaremarkt verder uit te breiden en te versterken.

Einde Persbericht

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Olle Backman, CEO, Vitec Software Group AB (publ)
olle.backman@vitecsoftware.com, +46 70 632 89 93

Maurice Vermunt, CEO, LDC
maurice.vermunt@ldc.nl, +31 65 475 05 40

Of zoek direct naar: