FAQ LDC Arbeidsmarktscan

Veel gestelde vragen over de LDC Arbeidsmarktscan

Leuk dat je werkt – of gaat werken – met de LDC Arbeidsmarktscan in het kader van NL Leert Door!

De vragen die veel gesteld worden zie je hieronder met daarbij het antwoord. Staat je vraag hier niet tussen, dan kun je ons uiteraard mailen via info@ldc.nl of bellen op 058 – 233 47 47

NL Leert Door regeling

Voldoet LDC aan alle voorwaarden?
Ja, op ldc.nl/nlleertdoor lees je de belangrijkste criteria uit de NL Leert Door regeling en hoe LDC hierin adviseert.

Hoe werkt het? Licentie en credits

Hoeveel credits kost 1 Arbeidsmarktscan?
Eén afname van de Arbeidsmarktscan is 100 credits.

Hoeveel is dat in euro’s?
Eén credit is, tijdens de periode van NL Leert Door € 0,42 (actietarief), dat maakt dat 1 afname van de Arbeidsmarktscan € 42,- kost.

Hoeveel credits moet ik minimaal inkopen?
De credits kun je inkopen in bundels waarbij die van 500 credits de kleinste hoeveelheid is.

Hoe kan ik credits bijkopen?
Je kunt vanuit je eigen account direct zelf credits bijkopen. Dit kan via Mijn gegevens aan de rechterkant van je scherm. De credits staan meteen bijgeschreven op je account, de factuur volgt per mail.

Ik zie in mijn account de oorspronkelijke creditprijs, klopt dat wel?
Wanneer je eerder credits bij ons hebt aangeschaft via NL Leert Door, dan staat in onze administratie dat ‘vlaggetje’ aan en zie je het actietarief terug op de factuur die je krijgt.

Tot wanneer kan ik credits inkopen tegen het NL Leert Door actietarief?
Dat kan in beginsel zolang de regeling loopt. We houden voor nu aan 1 april 2021 en blijven de realiteit in deze volgen.

Wanneer worden de credits afgeschreven?
De credits worden afgeschreven op het moment dat de kandidaat op Start klikt.

Hoe kan ik zien hoeveel credits ik nog heb?
Hiervoor klik je op Mijn gegevens, rechts op je scherm.

Wat kan ik meesturen naar het ministerie voor de administratieve afhandeling?
De bij het aanvragen van de subsidie vereiste op te sturen documenten en informatie is binnen de regeling tot een minimum beperkt. Dit ontslaat de loopbaanadviseur er niet van de rechtmatigheid van de verstrekte subsidies desgevraagd aan te tonen aan de uitvoerder van de subsidieregeling. Je kunt hiervoor de factuur van je ingekochte creditbundel gebruiken. Daarnaast kun je via Mijn Gegevens je creditstatistieken inzien. Hier zie je naast de naam van de kandidaat ook dat hij/zij de arbeidsmarktscan heeft gemaakt en hoeveel credits er hiervoor werden afgeschreven. Je kunt dus altijd aantonen dat je de arbeidsmarktscan hebt ingezet.

Tot wanneer is de gratis licentie geldig; moet ik deze opzeggen en hoe/wanneer?
De licentie is het eerste jaar gratis en dat jaar gaat in op de datum waarop wij je account activeren. Het wordt automatisch verlengd. We hopen natuurlijk dat je blijft, maar opzeggen kan tot uiterlijk 2 maanden voorafgaand aan de verlengdatum. Je kunt hiervoor een mail sturen naar info@ldc.nl

Ik heb niet alle credits nodig, kan ik deze ook terugstorten en terugbetaald krijgen?
Credits die overblijven nadat je je account hebt opgezegd kunnen we niet retourneren. Je kunt de credits gebruiken voor al onze vragenlijsten, zet ze dus vooral in voor je kandidaten.

Gebruik / problemen en oplossingen

Hoe rond je de Arbeidsmarktscan af?
Om de Arbeidsmarktscan af te ronden klikt je kandidaat op Jouw Rapportage (rechtsboven in het scherm). Heeft de kandidaat alternatieve beroepen gekozen dan kiest hij welk alternatief beroep hij naast zijn eigen beroep terug wil zien in het rapport. Vervolgens wordt het rapport gemaakt en is de scan afgerond.

Kan de kandidaat na het afsluiten van de Arbeidsmarktscan er opnieuw in?
De kandidaat kan voor maximaal 9 alternatieve beroepen een arbeidsmarktkans berekenen en vergelijken met zijn eigen beroep. Wanneer er nog geen 9 beroepen zijn gekozen kan de kandidaat via het ‘oogje’ weer in de scan om verder te gaan. Wanneer de teller op 9 staat wordt de scan helemaal afgerond en kun je er niet meer naar terug. Wel kan de kandidaat dan zijn rapport inzien en downloaden.

Kan de kandidaat de uitslag en het rapport zelf inzien?
Ja, de kandidaat kan via het ‘oogje’ direct zijn resultaat inzien. Daarnaast ziet hij de knop om het rapport te downloaden.

Mijn kandidaat kan de beroepen- en opleidingendatabase niet afronden. Hoe zit dat?
De beroepen- en opleidingendatabase wordt automatisch voor iedere kandidaat klaargezet. De database maakt het mogelijk om vanuit een individuele testuitslag direct te zien welke beroepen en opleidingen passend zijn. Je klikt hiervoor op het ‘oogje’ achter de test.
Daarnaast kan de kandidaat rechtstreeks (dus los van zijn testuitslag) zoeken in de database. Bijvoorbeeld om vacatures in zijn regio te zoeken en hiervan een vacature alert aan te maken zodat hij dagelijks of wekelijk automatisch interessante vacatures in zijn mailbox krijgt. Ook kun je hier beroepen opslaan als favoriet om ze later nog eens terug te kijken. Van veel beroepen kun je bovendien een interview of filmpje zien. Veel extra mogelijkheden dus, interessant om samen met je kandidaat eens te onderzoeken. Omdat je steeds opnieuw en eindeloos kunt zoeken kun je dit onderdeel dus niet ‘officieel’ afronden. Het blijft altijd beschikbaar.

Wanneer kies je voor LINC-Basis of LINC-Hoog?
De vragen in de test zijn afgestemd op het werk- en denkniveau van de kandidaat.
LINC-Basis zet je in voor kandidaten t/m mbo niveau 3,4. LINC-Hoog zet je in voor kandidaten vanaf mbo niveau 3,4 t/m universitair niveau.

Hoe zit het met de actualiteit van de arbeidsmarktdata in relatie tot corona?
De data wordt  veel vaker geüpdate en ook wegen de vacature-aantallen van de afgelopen weken/maanden veel zwaarder mee in de algoritmes. Daardoor zijn de berekeningen accurater en actueler. Onder normale omstandigheden is dat niet nodig, maar de huidige tijd is niet normaal. Lees meer over de update van de arbeidsmarktdata (nieuws van 10 september 2020).

Of zoek direct naar: