AD assist: Dé digitale assistent voor de arbeidsdeskundige

Hallo arbeidsdeskundige! Ben jij al bekend met AD assist? AD assist is een krachtige tool die de arbeidsdeskundige ondersteunt, werk uit handen neemt en waardevolle kennis aanreikt, zodat er meer tijd besteden kan worden aan de menselijke kant van het werk. AD assist is het resultaat van de inzet van ons team bij LDC.

Bij de ontwikkeling van AD assist hebben we nauw samengewerkt met een werkgroep van ervaren arbeidsdeskundigen, om zo een perfecte balans te creëren tussen praktijk en technologie. Bovendien hebben we intensief overlegd met verschillende OT-groepen verspreid over het hele land. De feedback van gebruikers vanaf het allereerste begin hebben ons geholpen om AD Assist te vormen tot een krachtig en gebruiksvriendelijke tool die naadloos aansluit bij de behoeften van professionals in het veld.

Je eigen specifieke functieprofielen
Dit zijn de functieprofielen van jouw werkgever als je intern werkt, of die van alle werkgevers waar jouw organisatie onderzoeken voor uitvoert. Met AD Assist hebben jij en je collega’s toegang tot één gedeelde database met de werkgevers en de bijbehorende functiehuizen. Na een eenmalige invoer van de functieprofielen kan het hele team profiteren van snelle en uitgebreide matchresultaten. Door je eigen functieprofielen te beoordelen, creëer je uniformiteit binnen de organisatie en heb je één centrale plek waar iedereen op kan vertrouwen. Deze plek vormt de basis voor elk (veelvoorkomend) functieprofiel. Als er functies zijn die nog niet eerder zijn beoordeeld binnen het bedrijf, kun je gebruikmaken van de generieke basisprofielen die in AD Assist zijn opgenomen.

Generieke basisprofielen
De basisprofielen zijn generieke profielen voorzien met de kenmerkende functiebelasting. Dit belastingprofiel stem je af op de specifieke werkgever, werknemer, setting of werkplek. In opdracht van LDC worden de basisprofiel door Arbeidsdeskundige uitgewerkt volgens een vast protocol waarbij alle items worden gewogen en toegelicht zoals beschreven in ‘basisinformatie Cbbs versie 5 mei 2020’. Deze basisprofielen kun je overnemen en waar nodig aanpassen naar de specifieke situatie zodat het eigen functieprofielen worden, afgestemd op de werkplek en de werkgever. Liever starten met een leeg functieprofiel? Dit kan! Het maken van zo’n profiel kost iets meer tijd, maar eenmaal opgeslagen blijft het binnen AD assist als eigen profiel beschikbaar en kun je het een volgende keer gemakkelijk weer ophalen.
En, belangrijk om te weten: je eigen profielen worden niet gedeeld met andere klanten. Het blijven jouw eigen profielen of de profielen van jouw organisatie als je met meer arbeidsdeskundigen samenwerkt.

Demootje doen?
Wil je graag ontdekken hoe AD assist jouw beroep kan versterken? Dan hebben we goed nieuws! We bieden nu de mogelijkheid om een gratis demo aan te vragen zodat je uitgebreid kunt oefenen met AD assist. Je krijgt een volledige toegang tot AD Assist inclusief 4 volledige arbeidsdeskundige onderzoeken.

Onze deskundige medewerkers staan gedurende de proefperiode voor je klaar om al je vragen te beantwoorden en jou te begeleiden bij het gebruik van deze tool.

Neem contact op via 058 233 47 47 of stuur een e-mail naar info@adassist.nl voor verdere informatie. Wil je liever een begeleide demo plannen? Ga dan naar adassist.nl/plan_je_demo en reserveer vandaag nog jouw sessie! Voor meer informatie kun je terecht op adassist.nl.

Of zoek direct naar: