E-learning met de torenkraanmachinist

Ik moest even aan de torenkraanmachinist denken toen ik de nieuwe loopbaan e-learning modules van LDC mocht introduceren bij onze klanten.

Voor de beroependatabase van LDC interviewde ik eens een torenkraanmachinist over zijn beroep. ‘Graag op de werkplek’, had ik stoer tegen de opzichter gezegd. Die werkplek was 30 meter hoog en had geen lift. Ai…. In de piepkleine cabine kwam ik achter een aantal interessante feitjes die je niet in een competentieprofiel kunt vangen. Zo kwam ik bijvoorbeeld te weten dat dit beroep grotendeels uit wachten bestaat. Even naar beneden voor een praatje met collega’s en een bak koffie is er niet bij. En dus besteedde de torenkraanmachinist iedere wachtende minuut aan het lezen van het boek of het volgen van een cursus. Verschillende lessen had hij al afgerond. Zijn talenkennis was een stuk verbeterd en hij werkte aan zijn persoonlijke ontwikkeling. ‘Schrijf dat maar niet op van die cursussen, mijn opzichter weet van niks en dat wil ik graag zo houden.’

Hoe zou het met hem zijn? Zou hij nog steeds in het geheim werken aan zijn ontwikkeling? Of gaat hij nog steeds blij naar zijn werk en is hij inmiddels een voorbeeld voor zijn collega’s als het gaat om duurzame inzetbaarheid?

Alwien de Boer

Loopbaanleren. Als je werkt maakt van je loopbaan. Kijk voor meer informatie op blijnaarjewerk.nl

Of zoek direct naar: