Plekkerd

Een ‘Plekkerd’ -vertaald uit het Brabants- is iemand die (té) lang blijft. Je kent ze wel. De mensen die ’s avonds laat een aantal keren zeggen “Zo, ik ga weer eens naar huis”. En er twee uur later nog zitten. In de kroeg vaak onder het motto “nou, nog inne dan”.
Je zou iemand die heel lang bij één werkgever blijft ook een Plekkerd kunnen noemen. Hoewel voor mij zelf al vroeg duidelijk werd dat ik niet lang genoeg zou blijven plekken om een ‘Gouwe Lozzie’ te halen is dit voor veel mensen helemaal prima.

De economie groeit, zo ook het aantal vacatures. Meer kansen dus. Een goed moment om na te denken of je wilt blijven doen wat je doet. Neem je loopbaan onder de loep. Zoom in op je energie, je werk- en privébalans, je relatie met collega’s, je ontwikkeling en je gezondheid nu en straks. Wat is jouw positie op de arbeidsmarkt? Nu en over 5 jaar. Wat zijn je kansen als je onverhoopt werkloos wordt?

Regeren is vooruitzien en bewustwording het halve werk. We hebben in Nederland veel online tools die inzicht geven. En veel professionele organisaties en loopbaanadviseurs die je kunnen helpen.
Met de vakantie in het vooruitzicht:  denk eens na over de vraag:
Plekken of vertrekken?

Beroepen en vacatures

TrjcT is hét online navigatiesysteem voor je loopbaan. Via TrjcT ontdekt jouw kandidaat zijn mogelijkheden op de arbeidsmarkt: via testen en slimme algoritmes naar persoonlijke suggesties voor beroepen, opleidingen en vacatures.

Meer over TrjcT

Of zoek direct naar: